Overleg en dialoog met het publiek

In het kader van de vergunningsprocedures kan het publiek en de overheid formeel commentaar geven op de aangevraagde vergunningen. Bovendien zullen we ervoor zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte blijven en dat eventuele vragen worden beantwoord. We zullen nieuwe ontwikkelingen in de vergunningsprocedures op deze website publiceren.

Gezien ons voornemen belanghebbenden op de hoogte te houden van en te betrekken bij de procedure, brachten we op 3 december 2013 een bezoek aan de 420MW T-Power STEG-centrale in Tessenderlo. T-Power werd in juni 2011 met succes opgestart en is zeer vergelijkbaar met wat Dils-Energie in het industriepark van Rotem wil bouwen. Een groep van gemeenteraadsleden en bewoners ging op de uitnodiging in om de nieuwe fabriek te bezoeken en met personeel van T-Power te spreken.

T-Power+visit+group+545px

De bezoekers uit Dilsen-Stokkem voor het kantoorgebouw van T-Power op 3 december 2013.

T-Power+visit+intro+545px

Fabrieksmanager van T-Power, Peter Burt, heet de groep welkom en geeft hun een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de fabriek.

T-Power+visit+tour+545px

Kleine groepjes van bezoekers wandelen in de fabriek rond samen met personeelsleden van T-Power die hun uitleg geven bij al hun vragen.